All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Da li bi Vojvodini bilo bolje bez Srbije?
Da, samostalna Vojvodina bi imala brzi i veci prosperitet 78%  78%  [ 28 ]
Ne, Vojvodini bi bilo gore - bila bi jos siromasnija i nerazvijenija 22%  22%  [ 8 ]
Total votes : 36

Author Message
PostPosted: Fri Aug 11, 2006 9:52 pm 

AxeZ wrote:
Ovaj.....imali smo mi vec vecu dozu autonomije pa su je ukinuli dok si rekao - sloba.

Hvala, ali ne hvala.

Cika Sloba je dva metra pod zemljom. :wink: Mislim da se takva opasnost nece ponoviti.

Profile  

PostPosted: Sat Aug 12, 2006 1:14 am 
Moderator

Ne lezi vraže.

Profile  

PostPosted: Sat Aug 12, 2006 1:37 am 

Rammstein wrote:
Nemojmo se zavaravati i misliti da je Vojvodina isto sto i Slovenija.

U pravu si covece, nije Vojvodina isto sto i Slovenija!

VOJVODINA JE ZA DLAKU VECA A SIGURNO I BOGATIJA OD SLOVENIJE A O CRNOJ GORI DA NE PRICAM...

Profile E-mail  

PostPosted: Sat Aug 12, 2006 2:20 am 
Site Admin

Rammstein wrote:

Cika Sloba je dva metra pod zemljom. :wink: Mislim da se takva opasnost nece ponoviti.

On jeste umro, al i nije.........njegov duh je itekako ziv......Svi bi da naslede malog firera

Profile  

PostPosted: Mon Aug 14, 2006 2:03 pm 

Takav se radja jednom u milion godina.

Profile  

PostPosted: Mon Aug 14, 2006 4:25 pm 

Rammstein wrote:
Takav se radja jednom u milion godina.

Негде између 400.000 хиљада година и 250.000 година пре дана данашњег је започео тренд кранијалне експанзије и израде камених оруђа, што је означило транзицију од Хомо еректуса ка Хомо сапиенсу.

Дочим коњске гузице постоје већ 60 милиона година, од појаве Хиракотеријума. Сад ти израчунај колико је то Милошевића.

Profile  

PostPosted: Mon Aug 14, 2006 4:26 pm 

Quote:
Iskreno bih voleo da zapucate - da NATO konacno dobije razlog za intervenciju - pa da se na Vama isprobaju one nove "pederske bombe" - da se siti nagledamo (veliko) srBske bratske ljubavi.

Информиши ме - какве су то "педерске бомбе"?

Profile  

Re: DA LI BI VOJVODINI BILO BOLJE BEZ SRBIJE?
PostPosted: Sun Sep 13, 2009 12:00 am 

Vojvodini bi bilo odlicno bez srbije!!! A srbiji bez Vojvodine.....nebi izdrzali ni mesec....sami medjusobno bi se pobili (to mislim koliko su slozni).

Profile E-mail  

PostPosted: Sun Feb 14, 2010 12:08 pm 

Нема ништа од те приче о одвајању Војводине.За тако нешто потребни су прави људи а за сада их у тој причи лично не видим.Да ли би одвајање донело нешто добро Војводини?Сумњам!По начину писања и размишљања овде на форуму видим да овде се испољава аутономаштво и то оно титоистичко а колико је мени познато аутономија наше Војводине је мало шири и историјски утемељитији појам.

Profile E-mail  

PostPosted: Sun Feb 14, 2010 7:44 pm 
Moderator

Pa pravih ljudi u politici nema ali ih zato ima svuda na ulici, to je ono čega se centralistički Beograd plaši, zato i nameću takvo javno mnjeje, danas čim kažeš da si Vojvođan odmah hoće da te linčuju.

E sad malo o titoističkom autonomaštvu. Moram priznati da mi je taj termin nepoznat pošto je Tito bio centralista, a ne autonomaš. Srpski nacionalisti su samo preuzeli njegov centralistički način vlasti. Ono kao šatro autonomija a ustvari diktatura. To ustvari ne treba nikog da čudi jer srpski nacionalizam još nije ispilio iz komunističkog šinjela. Naime današnji nacionalisti su većinom bivši komunisti ili sinčići titovih pajtosa.

Profile  

PostPosted: Mon Feb 15, 2010 11:14 am 

Када сам рекао титоистичко под тим сматрам за аутономију њен облик и тековине који смо имали у СФРЈ до јогурт револуције.Овде сви спомињу само то време.Зато се и често цитира овде она чувена фраза да смо по стандарду у индустријском развоју били одмах иза Словеније.Па шта и да је тако било?Зар смо тада били као слободни и своји!А то да су данашњи српски националисти бивши црвени и њихова деца апсолутно се слажем али бих додао да су и ови други што се издају као европејци,демократе из исте вреће испали!Да не буде нешто нејасно,мислим на данашње партијце и једне и друге.Да није тако како тврдим,данас не би слушали о разним Мишковићима,Костићима,Јерковићима,Шарићима,Ницовићима,Станајима како сада располажу са огромним војвођанским поседима!Слушали би о повратку свих тих добара у праве руке,у руке војвођанских породица Дунђерских,Танурџића итд
У разговору са многим члановима ЛСВ овде код нас у Новом Саду видим само папагајску партијску острашћеност и ништа друго.Све сами титоисти који су сад бившег идола спознали у данашњем свом лидеру!Смешно и жалосно...зато и нема правих идеја о аутономији Војводине ...слушамо само о српском национализму,фашизму и другим будалаштинама и да тога нема,не видим о чему би друго ови причали,полемисали и заснивали своје аутономашке ставове.

Profile E-mail  

PostPosted: Mon Feb 15, 2010 12:47 pm 

БЛАГОЈЕ ЈОВОВИЋ wrote:
Слушали би о повратку свих тих добара у праве руке,у руке војвођанских породица Дунђерских,Танурџића итд

Da se razumemo,ja ne smatram da je socijalistička revolucija donela samo negativne stvari kako svi njeni zagriženi kritičari na sav glas propagiraju.
Svo bogatstvo Dunđerskih,Tanurdžića koje spominješ a i ostalih bogataša izgrađeno je na krvi i znoju radničke klase,specijalnim vezama sa vlastodršcima i slično...

Isto kao što sada mislim da bi Miškovićima,Nicovićima,Opačićima i sličnoj bratiji trebalo uzeti ono što su stekli na krvi i znoju gladnih građana Srbije,tako ne verujem da je i onaj postupak u ono vreme bio manje opravdan.
Naravno,drugo je vreme tada bilo pa su i metode bile manje prefinjene,ali da je trebalo preispitati poreklo imovine i odnos prema radnoj snazi-trebalo je...

Kako funkcioniše kapitalizam u Srbiji svi imamo priliku da osetimo na svojoj koži,nema razloga da mislim da je pre 60,70,80 godina bilo bolje...Naprotiv!

Quote:
Зато се и често цитира овде она чувена фраза да смо по стандарду у индустријском развоју били одмах иза Словеније.Па шта и да је тако било?Зар смо тада били као слободни и своји!

A zar nismo???Roditelji su bez po muke podigli kuću,imali sve uslove da podižu svoju decu (mene),a ja danas ne mogu ni da sanjam o rešenju svog stambenog pitanja,pitam se koliko će mi još firma raditi,ne smem ništa da planiram duže od tri meseca,plate na afričkom nivou-cene na zapadnom...
To je cena slobode o kojoj pričaš?
Ja bih se rado odrekao takvog suvereniteta i vratio na ono stanje. Za 20 godina gazdovanja Vojvodinom (od jogurt-puča),država Srbija je od jedne od najuspešnijih regija u bivšoj SFRJ uspala da napravi ruiniranu i siromašnu regiju sa uništenom industrijom,agrarom,da regija koja je napravljen i osmišljena da hrani celu nekada AU imperiju sada otvara narodne kuhinje na svakom koraku.E to je to tvoje biti slobodan i svoj...

Quote:
слушамо само о српском национализму,фашизму и другим будалаштинама и да тога нема,не видим о чему би друго ови причали,полемисали и заснивали своје аутономашке ставове.

Izgleda nisi pažljivo čitao tekstove na ovom sajtu...Kakvi autonomaši,kakav LSV? To je stara vest...Ovde se piše o punoj nezavisnosti.Autonomija je prevaziđen i nesvrsishodan koncept,istorijski dokazano.Posledice snosimo svi i danas,ma kojeg opredeljenja bili,sem ako nisi blizak vlasti-njima je uvek dobro.

Profile  

PostPosted: Mon Feb 15, 2010 7:05 pm 

Nobody,погрешно си ме разумео!Моја кривица јер нисам био довољно јасан.Под неслободом сам мислио на то како смо у социјализму сви били сви под присмотром режима.То је једини начин на који црвени знају да владају.О тој слободи човека грађанина говорим а не о класичном стереотипу да смо слободни само ако у целом свету видимо непријатеље и терамо инат свима.
Потпуно те разумем кад кажеш да се тад економски боље живело и да сад ми обични грађани живимо крајње неизвесно.И као, да би се радо мењао за та времена.Па због таквог става могу онда да оправдам и Немца који пати за нацизмом!Можда је и његов отац или деда тад економски боље котирао и лакше саградио кућу,школовао децу итд.
То што кажеш да су до богатства Дунђерски и остали дошли израбљивањем радника и посебним односима са влашћу стоји али ми наведи пример где тако у свету није било?На крају крајева то је све било у 19 и почетком прошлог века.Откуд знаш да и они не би еволуирали и остварили услове да се досегне до неког стандарда и грађанских слобода као у западној Европи у 20том веку?
Да не гушим!Војводина не би добила ништа са својом самосталношћу.Не постоји здрава снага која би нам донела просперитет.Не видим поштену елиту!Политичари овдашњи не би да их именујем а који подгревају те приче о самосталности једнако су компромитовани!Да би живели боље треба да мењамо свест и моралне вредности а не границе!

Profile E-mail  

PostPosted: Mon Feb 15, 2010 7:27 pm 
Moderator

Da li vi znate da vec danas - oko 20% Vojvodjana misli da bi Vojvodina trebalo da se osamostali i otcepi od Srbije?
Procentualno - oni nadmasuju sve deklarisane "autonomase".
Ni Liga ni SVM nemaju zajedno toliko procenata.
Pitanje je samo momenta - kada se bude stvorila organizacija - koja ce privuci barem 80% clanova i simpatizera gore navedenih - i onda ce to biti prva politicka snaga u Vojvodini.
I to Beograd zna vrlo dobro.

Profile  

PostPosted: Sat Apr 17, 2010 3:32 pm 

Bilo bi naravno..i prirodno..i logično.Posebnost VOJVODINE JE ZADNJIH 20 GODINA
toliko omalovažavana,gažena i poricana da se tu slobodno može govoriti o KULTURNOM GENOCIDU,O KOLONIJALIZMU I PORICANJU AUTOHTONE KULTURE razmera nezapamćenih još od POKOLJA PODUNAVSKIH ŠVABA..Grozne i neviđene monstruoznosti koje su se ponovile u manjoj razmeri Šešeljevim progonom NAŠIH HRVATA iz Srema..Ćutali smo onomad,ćutimo i sada..A ono čime nas plaše-Vojvodina bi tobože bila podeljena između Mađarske i Austrije i Hrvatske i ko zna još koga..to su preispoljne gluposti..Svaki pripadnik bilo koje nacionalne manjine zna da ga niko i nikad u državama u kojima je "njegov"narod većinski neće gledati kao sebi ravnog nego kao"prljavog jugoša""ciganina"ili nečim još gorim(kao što na primer Holanđani iz Holandije posmatraju Holanđane iz Belgije..ili kao što Srbijanci posmatraju Srbe iz Bosne..)Ali bi zato NADNACIONALNA DRŽAVA VOJVODINA kao građanska i sekularna država sve te probleme rešila..Kao i Kanada ili Australija ili Amerika..
...To je jedina i neosporiva istina za koju sam ja spreman da dam i život od svoje tako neke 17-18 godine..Za moju generaciju i starije je možda kasno.. Nama su KOLONIJALISTI sa juga već upropastili mladost i šanse..ali bi zato svojo deci ostavili VOJVODINU kakvu smo mi mogli samo da sanjamo...

Profile E-mail  

PostPosted: Sat Apr 17, 2010 4:05 pm 
Site Admin

Yeap, the man said it all! :clap: :wink:

Profile  

PostPosted: Mon Jun 14, 2010 9:27 pm 

Da li bi Vojvodini bilo bolje..., kakvo je to pitanje, valjda je to svima jasno! Malo mi cak vuce na provokaciju!

Javite mi kad pocne odvajanje Srbije od Vojvodine, da dodjem kuci sa terena. Kol'ko sam cuo obratno ne moze biti jer se Vojvodina pominje mnogo ranije u analima kao entitet nego Srbija, tako da se niko ne nadje uvredjen, samo Srbija se moze odvajati a ne Vojvodina! Ma svejedno, samo da se razracunamo vec jednom i da svako ide svojim ne nasilno izabranim putem.

Dođoš u Bački - iz Banata

Profile E-mail  

Post new topic Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]